Logoterápiás Szakmai Nap 
2024. június 15.

2024. június 15-én ismét megrendezésre kerül a Logoterápiás Szakmai Nap a Magyar Logoterápia és Egzisztenciaanlízis Egyesület és a Logoterápia Alapítvány szervezésében.


A rendezvény témája: Hit és Logoterápia
A konferencia helyszíne: Pasaréti Közösségi Ház, 1026 Budapest, Pasaréti út 102.


A Logoterápiás Szakmai Nap hagyományosan évente megrendezésre kerülő nagyrendezvény, mely ezidáig a hazai szakmai közösségnek szólt, mára pedig nyitottá vált a téma- és szakterület iránt érdeklődő közönség számára is.
Az esemény fókuszában idén is a Logoterápia Alapítvány által alapított Logoterápia Érdemdíj átadása áll. Az érdemdíj adományozásának célja pedig olyan személyiség életútjának elismerése, akinek tudományos és/vagy szakmai munkássága kiemelkedő módon hozzájárul az alapítvány alapító okiratában megfogalmazott három cél valamelyikének a megvalósításához. 

Idén az a koncepció öleli át a szervezés egészét, hogy a díjazott, vagy díjazottak személye és munkássága határozza meg a szakmai nap további programját, így az előadók és előadások a Hit és Logoterápia témaköréhez illeszkednek szorosan.

ELŐADÓK ÉS ELŐADÁSOK
  1. Vik János: Halhatatlan-e a lélek? Avagy Viktor Frankl a vallási hit és a lélektan kapcsolatáról
  2. Farkas Júlia: A kétség mint értelempotenciál
  3. Endrédy Balázs: Az ima motivációs hátterének és az élet értelmének metszéspontjai

WORKSHOP ELŐADÓK ÉS TÉMÁK
  1. Balatoniné Dr. Rudas Veronika: Hit és logoterápia - életközépi, időskori lehetőség (spontán módon szaporodnak a logoterápiás körök)
  2. Cseri Katalin: A depressziós betegek "hit-ébresztése" a logoterápiás szemléletváltás módszerével; immaginációs gyakorlat a 23. Zsoltárhoz - Prof. Boglárka Hadinger módszertana alapján.
  3. Honti Irén: Logoterápia a hitoktatásban, gyülekezetben, kórházban, személyes beszélgetésekben egy evangélikus lelkész részéről.
  4. Kasó Viktória: Hit és logos találkozási pontjai Tragikus Triász (halál, szenvedés, bűntudat) esetén a logoterápiás gyászkísérésben.
  5. Medgyessy László: Logoterápia a mentálhigiénés lelkigondozásban, különös tekintettel a hit és vallás területén. Megosztás a résztvevők lelkigondozói tapasztalataiból.
  6. Dr. Várszegi Csilla: Pszichiáterként logoterápiás szemlélettel egy pszichiátriai és addiktológiai betegeket gyógyító ambulancián; "Legyőzöttek" - eset ismertetés.

LOGOTERÁPIA  ÉRDEMDÍJ 2024/ LOGOTHERAPY AWARD 2024 (díjkiosztó ünnepség)

KÖNYVBEMUTATÓ ÉS KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS 
Sárkány Péter: Értelemközpontú humanizmus. Bevezetés Viktor Frankl munkásságába (Budapest, Ursus Libris, 2023) című könyvéről
Résztvevők: 
Frivaldszkyné Jung Csilla, Pataky Krisztina, Sárkány Péter 
Moderátor: Vik János

JELENTKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

A rendezvényre a következő űrlap kitöltésével lehet jelentkezni: 

Jelentkezési űrlap

Részvételi díj 2024. május 10-ig („early bird”): 6 000Ft

Részvételi díj 2024. május 10-e után: 8 000Ft

Részvételi díj a helyszínen: 10 000Ft

A jelentkezés a rendezvény díjának kifizetésével válik érvényessé, melyet átutalással kérünk teljesíteni  az alábbi számlaszámra .

Az egyesület neve: Magyar Logoterápia és Egzisztenciaanalízis Egyesület
Az egyesület számlaszáma: 
OTP számlaszám: 11737007-23744196
IBAN: HU81117370072374419600000000


Kérjük, hogy a közleményben mindenképpen szerepeljen a rendezvény neve és az Ön neve.

Korlátozott számú helyek állnak rendelkezésre, ezért javasoljuk a mielőbbi befizetést! A részvételi díj tartalmazza a szünetekben (glutén- és tejérzékenyek számára is) elfogyasztható üdítőt, kávét és süteményeket.


A rendezvénnyel kapcsolatban érdeklődni lehet: hello@maltea.hu 

Jelentkezés és regisztráció

Tervezett program, időbeosztás

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.