Sebők Franciska


Pszichológusként rengeteget tanultam magamról, az elfogadásról, test-lélek-szellem elválaszthatatlanságáról, és nem utolsó sorban arról, hogy kellő odafigyeléssel minden ember minden cselekedete megérthető. Munkám során nagy hangsúlyt fektetek az önelfogadásra, valamint arra, hogy megbocsájtsunk magunknak. Azt gondolom ez az egyik alapja mindennek. Találkoznunk, szembesülnünk kell árnyékunkkal, a bennünk lakó “démonokkal”. A megismerés által hatalmas energiák szabadulhatnak fel, hiszen nem kell többé bújócskát játszani ahhoz, énképünk egyben maradjon. A külvilág elvárásai mellett így egyre hangosabbá válik a belső iránytű.

Nem hiszek a nagy pszichológiai könyvek által leírt nagy kategória rendszerek sematikusságában. Tiszteletben tartom minden ember egyediségét. Pszichológusként törekszem közvetlen, és minden szempontból egyenrangú kapcsolatot kialakítani mindenkivel, aki megkeres problémájával. Egy másodpercig sem szeretném a pszichológus-varázsló, és mindent tudó szerepkört felvenni. Én is ember vagyok hibákkal, problémákkal, folyamatosan tanulom én is saját magamat.

A konzultációk során legfontosabbnak a hozzám forduló személy elfogadását, megértését tartom.

Kérdéseimmel, visszajelzéseimmel arra törekszem, hogy önmagát minél jobban átlátva és megismerve olyan megoldásokat keressünk, amelyek önhöz a legjobban illenek. Nincsenek kész tervek, válaszok, ez egy közös munka. A kettőnk között kialakuló kapcsolat, gyógyító erejében hiszek. A választott módszert másodlagosnak tekintem. Egy biztonságos helyet adok, ahol szégyenkezés nélkül, mindenről lehet beszélni.

Módszerem holisztikus, test-lélek-szellem egységben gondolkozom,  nyitott vagyok az önmagunkon túlmutató kérdések iránt is. Fontos számomra az értelemkeresés, az élet egzisztenciális problémáira való rákérdezés.

Ennek szellemében igyekszem az adott probléma mögé nézni, és próbálok minden hozzám fordulót egy hosszú távon stabilitást adó rendszer/életfelfogás kialakítására sarkallni.

Munkám során arra törekszem, hogy mindenki megtanuljon jól működni egyedül, önállóan.


Életút:

  • 2009: Pszichológus MA diploma-Pázmány Péter Katolikus Egyetem
  • 2010-2012: Tanácsadó szakpszichológus, krízis szakirány - Eötvös Loránd Tudományegyetem
  • 2010-2014: magánrendelés Szombathely
  • 2014-2017: Törökbálinti Családsegítő központ, pszichológus pozíció
  • 2014: magánrendelés Budapest
  • 2017-től: Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület, Katatím Imaginatív Pszichoterápia képzés
  • 2017-2022 Logoterápia és Bölcseleti Embertan Oktatási és Kutatási Alapítvány, Logoterápiás és egzisztenciaanalitikus tanácsadás képzés


A következő elérhetőségen tudja felvenni velem a kapcsolatot:

sebokfranciska@gmail.com

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.